A tőzsdetanonc - avagy, az út a sikerhez!

A tőzsdetanonc - avagy, az út a sikerhez!

Vigyázz "nagyok", jövünk!

2019. március 02. - ratkaiadambence

3 hónap, 3 céltudatos fiatal és tömérdek stratégia? Nem lehetetlen, mi megcsináltuk! 3 hónapot kaptunk, hogy fejlesszünk egy stratégiát, amit a februári workshop-on prezentálni fogunk. Az út nem volt egyszerű, voltak akiket ez igazán próbára tett, köztük engem is. Ez az időtáv se nem hosszú, se nem rövid, mégis egy örökkévalóságnak éreztem ami egy pillanat alatt elszált. Imádtam! Hiába folyt bele a karácsony, az új év, a srácoknak az egyetemi vizsgák, mi éjjel és nappal azon agyaltunk, hogy tapasztalat nélkül mit lehet találni a piacon, ami hosszútávon működőképes. S&P500 volt a nagy célom, ahol 3 szcenáriót vettünk alapul. Keresgéltünk devizapárokon range stratégiákat, NFP napok lekereskedését figyeltük meg, amiből nagyon szép stratégia bújt elő és a FOOTSIE-n is találtunk egy szép napi belépőt. Úgyhogy, nem volt mást tennünk, csak elmennni a workshop-ra és prezentálni. Na es hol is voltunk azon a napon?

Aura Hotel Balatonfüred! Magyarország elsőszámú felnőtt wellnes szállodája, ahol azon az egy napon úgy éreztem magam mint a Hiltonban. A szálloda kialakítása gyönyörű, minden kerek formát kapott, tükrözve a szálloda eredetiségét és nevét. A szobák modern kialakításúak, egytől egyi gyönyörűszép kilátással. Nagyon nagy figyelmet fordítanak a gyógy-wellnes részlegre, ahol a szaunák szaunái engem teljes mértékben lenyűgöztek. Óriás jakuzzi, benti és kinti medencékkel, merülőkkel. A gasztrokúltúra is kiváló, bár nem tudtam végig kostolni a szakács finomságait, így ezért mindenképpen vissza kell térnem, de ha nem is ezért, akkor a különleges bár miatt biztonsan, ahol szinte sehol sem kapható helyi borokat és legalább 15 fajta gint is végig lehet kostólni. Mindenki mosolygós volt, segítőkész a szállodai dolgozók közül. Hiába nem pihenni mentünk, hanem prezentálni az eredményeket, akkor is a szálloda lenyűgözött. Köszönjük a körbevezetést Böde Flóriánnak, aki a szálloda igazgatójaként személyesen vett részt a napunk sikerességében. https://aura-hotel.hu

Két stratégiát prezentáltunk, backtesztekkel és szimulációkkal. Mind a kettő megállja a helyét a piacon és hosszútávon jövedelmező, de nem is akárhogyan. Bemutattuk az üzleti tervünket, ami alapján a kereskedést végezni fogjuk. Személy szerint nagyon sokat foglalkoztam vele, mert úgy éreztem ez az alapja egy vállalkozásnak, amibe mindig vissza vissza tudok nézni, ha valami nem úgy alakul, mint ahogy elképzeltem. Ez kifizetődő volt, ugyanis megkaptam érte a jutalmat mind magamtól, mind a csapattól. 

De még mindig nincs vége! Lezártuk hát az akadémiát, a workshopot és eljött az előző blogban írt kezdet, ugyanis páran nem állunk meg, hanem nekilátunk még keményebben dolgozni. Stratégiákat keresünk, fejlesztünk, ötletelünk és céltudatosan csapat szinten gondolkozunk a jövőre vonatkozóan, specializálódva, hogy egy színes és hatásos csapattal tudjunk, így fiatalon is, betörni a nagyok közé. 

Viktor és az akadémia felkészített minket mentálisan, mentorálva az elmúlt fél évünket, így hát, mi habozás nélkül a haditervet a kezünkbe véve, akadályt nem ismerve törünk előre mindaddig, amíg minden falat meg nem mászunk, ami az utunkba kerül és el nem érkezünk oda, ahova már mi építünk egyet, de nem falat... de nem ám, hanem kaput! 

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdetanonc.blog.hu/api/trackback/id/tr1114663285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása