A tőzsdetanonc - avagy, az út a sikerhez!

A tőzsdetanonc - avagy, az út a sikerhez!

Valaminek a vége, az mindig valaminek a kezdete!

2018. december 12. - ratkaiadambence

 Elérkezett a várva várt utolsó képzésünk, de a móka nem áll meg. Mesterclass képzésünk volt a pont az i-re.

 

Minden egyes képzésünk után, azért idővel elő-előjöttek kérdések, amik tisztázásra vártak. Gyakorolgattam a stratégiákat és persze minél többször gyakoroltam őket, annál többször jöttek előa kétségek és kérdések. Na hát ezek itt mind megválaszolódottak és szertefoszlottak. De ha ez se lett volna elég, Viktor arról is gondoskodott, hogy egy videófelvétel készüljön a képzésről, amit vissza tudunk nézni akármikor. Az egész napos képzések több mint 40 órás videóanyaga az egyik leghasznosabb dolog, amiért nagyon hálásak vagyunk. Hiába megy magabiztosan már a stratégiák bekötése, a piaci trendek elemzése, még mindig vannak új információk a videókból. 

 

Mesterclass képzésünkön szokásosan Viktor gondoskodott a reggeli harapnivalókróés frissítőkről. Motiváltságimban leraktam minden stimulálószer napi használatát, ami a tőzsdéhez javasolt, igy egyáltalán nem kellett kávéznom már, sőt még a cigarettát se kívántam. Csak a tudásom növelését. Nagyobb részt stratégia építéssel foglalkoztunk a szeminárium elején, ami nagyon fontos és aktuális számomra, ugyanis a  7-ek egy a már Viktor által elkészített stratégia más piacokon lévőbeérését teszteli. Átbeszéltük az alapelveket a kereskedésre és a konzisztenciára le vetítve. Kereskedési rendszereket boncolgattunk, ami a stratégia építésben segít nekünk, ugyanis egy stratégiai építése nem gyerekjáték. Rengeteg dolgot kell szem előtt tartani, hogy egy jóötletből születhessen valami. Nade, azután jöhet a backteszt majd a szimuláció. Nem csak leülök a gép elécsibészkedni, a majd lesz belőle valami alapon. Később érintettük a „Money Management”-et, a kivitelezés gyakori hibáit és a kereskedés 6 szakaszát mentális aspektusból. S ezután jött a legjobb, az üzleti terv átbeszélése. Hú! Azta mindenit! Mentális szabályok, célok meghatározása, pénzügyi szabályok, kereskedési szabályok és ezeken belül az optimális fogadási tétek, drawdown-ok, befektetési szabályok, filozófiák, identitások, specializálódások és még sorolhatnám. Több 10 és azon belül több 100 fókuszpont van amit meg kell határozni és nem csak „for fun”. Be is kell tartani. Úgy kell megírnunk a saját „Trading terv”-ünket, hogy az lesz a kereskedési bibliánk. Betartása elengedhetetlen a tőzsdei sikerekhez. Na nesze neked Bence, szabályok közékerültél- gondoltam magamban. De hát legyen -  jött az ellenreakció. Itt az ideje, hogy a sok mindenből egyet csináljak és abból induljanak később az új dolgok.

 

Az üzleti terv megírását elkezdtem, a számlanyitást elindítottam. Ha minden a terv szerint alakul, akkor az úévet és a következő10 újat is már tőzsdei kereskedőként nyitom meg.

 

Rengteteget segített az egész 3 hónap alatt Viktor őszintesége, aki minden saját hibát, észrevételt, tapasztalatot  és mindent is megosztott velünk, velem. Bármikor tudtunk rászámitani, ámbár próbáltam egyedüérvényesülni, de ha elakadtam mindig kézségesen segített mint mentor, barát.

 

Nem csak szakmailag tanított ebben a 3 hónapban, 6 napban, hanem emberileg is feltette a mércét, ugyanis az idei évben 10millióforintot gyűjtött össze az akadémia non-profit támogatásával a Demeter-otthonnak, ahol daganatos gyerekek műtét utáni felépülését segítik.

 

Mindezek utáúj célok és víziók keletkeznek az emberben, de erről majd később. Hálás vagyok a managament-nek is, hogy 3 hónapja beválogattak engem az ösztöndíjasok közé. Ez úton köszönöm nektek ezt a csodálatos tapasztalatot és remélem mihamarabb megismerlek titeket, ahol már láthatjátok, hogy nem döntöttetek rosszul. 

 

De az akadémia végezetével nem csücsülünk le csak kereskedni, ugyanis vannak még feladataink. Stratégia tovább fejlesztése és egy teljesen új stratégia 0-ról felépítése. Ezt megelőzően lesz egy közös kereskedési napunk amit mindenképpen fogok dokumentálni a januári időszakban, majd Februárban Viktor előadást tart limitált létszámmal, ahováezer százalék, hogy megjelenek és végezetül egy workshop-pal zárul a februárunk ahol az addigi munkánkat fogjuk prezentálni a csapatokkal, na meg akkor már egyéni sikereket is megoszthatunk egymással.  

 

Viktor előadására itt tudtok jegyet szerezni : https://goo.gl/Xc8xaA

 

Most ugrik a majom a vízbe. Kiderül, hogy a 3 hónapos gyakorlás milyen eredményeket hoz számomra.  

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdetanonc.blog.hu/api/trackback/id/tr8814473708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása